Tandheelkunde Implantologie Amsterdam

‘Ik houd van de uitdagende puzzel die een wortelkanaalbehandeling kan zijn’

Sinds 1 december vorig jaar versterkt Eva Tromp als tandarts-endodontoloog het team van Implantologie Amsterdam. In deze blog vertelt zij over haar werk en hoe zij tandartsen uit de omgeving kan bijstaan met advies of met de behandeling van cliënten.

Verbreding van kennis

Op de middelbare school al koos ik voor het profiel natuur en gezondheid. Bij mijn studiekeuze twijfelde ik tussen geneeskunde en tandheelkunde, maar de combinatie van de medische aspecten én het werken met mijn handen, zorgde ervoor dat ik voor het laatste koos. Natuurlijk speelde ook het verlangen mee om mensen een prettige tandartservaring te geven. In 2008 studeerde ik als tandarts af aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Ik kwam te werken in een praktijk waar veel tandartsen hun cliënten naar toe doorverwezen voor een endodontische behandeling. In die jaren volgde ik ook veel cursussen om mijn kennis zowel te verbreden als verdiepen, bijvoorbeeld op het gebied van implantologie, orthodontie en restauratieve tandheelkunde. 

Specialisatie endodontologie

Na geruime tijd als algemeen practicus te hebben gewerkt, wilde ik me meer op één specialisme gaan richten. Ik vond wortelkanaalbehandelingen altijd de grootste uitdaging van mijn vak: een soort puzzel die je alleen met veel geduld en precisie op kan lossen, daar houd ik van. Vanuit de gedachte dat je niet in alles kan uitblinken, besloot ik in 2017 de driejarige master-opleiding tot tandarts-endodontoloog te gaan volgen. In september 2020 studeerde ik af als tandarts-endodontoloog aan het ACTA, cum laude voor het klinische deel van de opleiding. 

Complexere behandelingen

Ik richt mij met name op de lastigere wortelkanaalbehandelingen. Om heel nauwkeurig te kunnen werken, werk ik van begin tot eind van de behandeling met een microscoop. Ook als er sprake is van een tandletsel, een onbegrepen pijnklacht of als de diagnostiek om een andere reden lastig is, zijn cliënten bij mij in goede handen. Mensen kunnen op relatief korte termijn –  een aantal weken – bij mij terecht, en als er sprake is van ernstige pijn, kan dat zelfs binnen een week.

Meer weten?

Wil je cliënten verwijzen voor een endodontisch consult, specialistische endodontische behandelingen, herbehandelingen of endodontische microchirurgie? Dan ben je van harte welkom hen te verwijzen naar mij bij de praktijk van Implantologie Amsterdam. Wil je als tandarts of verwijzer eens overleggen over een probleemgeval? Dan kun je altijd een foto versturen via een versleutelde e-mail. Ik geef graag mijn kijk op de zaak.